القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل سناكس (المكرونه، سناكس البطاطس المقرمشه بالجبنه ، اصابع الجبنه الفيتا المقليه ،........)

سناكس المكرونه

☆المقادير :- 

مكرونه قلم مسلوقه
زيت غزير
ملح وبهارات(ببريكا وملح وبهارات فراخ ) او اى نوع متوفر عندك
دقيق
شطه (اختيارى)

☆طريقة التحضير :- 

نجيب مكرونه مسلوقه تكون مغسوله ومتصفيه كويس،هنقلبها فى الدقيق ، وبعدين نحمرها فى زيت سخن وغزير ، نصفيها من الزيت ونرش عليها الملح والتوابل والشطه لو حابينها تكون سبايسى ،ملاحظه هى مبتشربش زيت ، والطريقه سهله  جدا ومش مكلفه .

ثانياً :-طريقه عمل سناكس البطاطس المقرمشه بالجبنه :-

سناكس البطاطس المقرمشه بالجبنه

☆المقادير :- 

2حبه بطاطس مسلوقه ومهروسه
1/2معلقه صغيره ملح
1/2معلقه صغيره بابريكا
1/4معلقه كمون
1/4كوب لبن
بيضه
رشه فلفل
مكعب زبده
2مكعب جبنه كريمى
1معلقه كبيره نشا
3معلقه كبيره بقسماط مطحون

☆طريقه التحضير :- 

تقلب المكونات جيدا ثم تشكل حسب الرغبه ، تقدرى تستخدمى قمع الحلويات او باليد وتكون مدهونه زيت ، ثم تحمر فى زيت غزير ، تقدم مع الصوص المفضل كاتشب او مايونيز او صوص الجبنه وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل سناكس التوست السريع:-

ساندوتش سناكس 

☆المقادير :- 

خبز توست
1كوب زيتون متقطع
2قطع هوت دوج
ميكس جبن (موتزريلا ، شيدر ،بارميزان)
1 حبه طماطم مقطعه حلقات
1حبه فلفل رومى مقطعه حلقات

☆طريقه التحضير :- 

يتم حشو التوست بقطع الجبن والفلفل والطماطم  ثم الزيتون وقطع الهوت دوج ثم ثوضع طبقه اخرى من التوست ويتم الضغط عليها ، ثم نسخن طاسه تيفال بها مكعبين زبده ويتم وضع ساندوتش التوست فى الطاسه حتى ياخذ التوست اللون الذهبى ثم قلبه على الجانب الاخر حتى ياخذ نفس اللون نرفعه من على النار وبالهنا والشفااا.

رابعاً :- طريقه عمل أصابع الجبنه المقليه:-

اصابع الجبنه المقليه


☆المقادير :- 

300جرام من جبنه فيتا
2معلقه كبيره عصير ليمون
1ونص معلقه فلفل اسود
1كوب دقيق
1معلقه زعتر ناشف
1/2 لتر ماء مثلج
1/4كوب زيت

☆طريقه التحضير :- 

يخلط الدقيق بالفلفل الاسود والزعتر، تقطع الجبنه الفيتا الى اصابع رفيعه، يوضع الماء المثلج فى وعاء عميق ، ثم توضع اصابع الجبنه فى الماء المثلج لمده ثوانى دقيقه  ، ثم توضع اصابع الجبنه فى الدقيق وتغلف جيدا ثم تحمر فى الزيت حتى تاخذ اللون الذهبى ، ثم ترفع من الزيت وتوضع علر مناديل ورقيه لتتشرب الزيت ، ثم يرش عصير الليمون فوق اصابع الجبنه وتقدم مع صوص الكاتشب او المايونيز ، يصلح تقديمها كطبق جانبى على الغداء او كعشاء خفيف، وبالهنا والشفا .

خامساً :- طريقه عمل سناكس الجزر بالسكر والزبده :-

سناكس الجزر بالسكر والزبده 

☆المقادير :- 

1/2كيلو جزر
1/2 كوب زبده
3معالق كبيره عسل
نص كوب سكر بنى

☆طريقه التحضير :- 

نسلق الجزر فى وعاء به ماء وملح لمده ربع ساعه،ثم يصفى الجزر جيدا من الماء ويترك جانبا لمده دقيقتين ، فى طاسه نسيح الزبده ثم نضع العسل والسكر البنى مع الزبده وتقلب جيدا ، نضع الجزر مع خليط الزبده والسكر والعسل ويقلب جيدا حتى تختلط جميع المكونات ، ونترك الخليط على النار مده 5 دقايق ثم يرفع من على النار ويقدم وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل الفشار البيتى بنكهات مختلفه. 




تعليقات