أولاً :- طريقه عمل أجنحة الدجاج المقرمشه :-
![]() |
أجنحة الدجاج المقرمشه |
{ المقادير } :-
اجنحه دجاج حوالى 12 قطعه1/4كوب دقيق
1/4معلقه صغيره بيكنج بودر
معلقه صغيره ملح
معلقه صغير بابريكا
معلقه صغير ريحان ناشف
1/4 معلقه صغيره فلفل اسود
شطه حسب الرغبه
للصلصه :-
معلقتين كبار زبدهفص ثوم مفروم
3معالق سكر
1/4 كوب خل
1/4كوب شطه سايله
1/4 معلقه صغيره ملح
زيت للقلى
{ طريقه التحضير } :-
نغسل الدجاج جيدا، وفى وعاء كبير نخلط الدقيق والبيكنج بودر والملح والبابريكا والريحان الناشف والفلفل الاسود والشطه،نخلط جميع المكونات جيدا ثم نضع اجنحه الدجاج فى الدقيق ونغلفها جيدا ثم تحمر فى زيت ساخن وغزير لمده من 4ل 5 دقايق ، فى اثناء ذلك نحضر الصلصه ، فى طاسه نضع الزبده والثوم والسكر على نار متوسطه ونقلب جيدا ، ثم نضيف الخل والشطه والملح ونتركها على نار متوسطه حتى تصبح ثفيله ،نضع الاجنحه فى الصوص ونقلب جيدا وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا.ثانياً :- طريقة عمل دجاج كنتاكي :-
![]() |
دجاج كنتاكى |
{ المقادير } :-
نص كيلو اوراك دجاج1كوب زبادى
2كوب دقيق
2معلقه كبيره ملح
2معلقه كبيره فلفل اسود
4معالق كبيره بابريكا
معلقه صغيره توم بودر
معلقه صغيره اوريجانو مطحون
معلقه كبيره خردل
معلقه كبيره جنزبيل ناشف
معلقه كبيره زعتر ناشف
معلقه كبيره ريحان ناشف
{ طريقه التحضير } :-
اخلطى التوابل جيدا مع الزبادى،ضعى الدجاج فى التتبيله ، قلبى الدجاج واخلطيه جيدا بالتتبيله واتركيها فى الثلاجه لمده ليله كامله لتحصلى على أفضل النتائج أو لمده ساعتين على الاقل اخرجى الدجاج من الثلاجه ثم ضعيه فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط المطحون والممزوج بالتوابل السابقه ،ثم حمريه فى زيت غزير او ضعيه ،فى الفرن على درجه حراره 350 لمده 45 دقيقه ، واخيرا تصلح هذه الوصفه لعمل ناجتس الفراخ بنفس الطريقه وبالهنا والشفاااا.ثالثاً :- طريقه عمل الدجاج بالتتبيله الهنديه :-
{ المقادير } :-
2 دجاجه مقطعه1حبه بصله
1كوب زبادى
نص كوب زيت زيتون
نص كوب عصير ليمون
1معلقه صغيره ملح
1معلقه صغيره كمون مطحون
1معلقه صغيره فلفل اسود مطحون
1معلقه صغيره جنزبيل مطحون
1معلقه صغيره شطه
شرايح ليمون للتزيين
{ طريقه التحضير } :-
يوضع الزبادى وعليه عصير الليمون والملح والكمون والفلفل الاسود والجنزبيل والشطه وتوضع قطع الدجاج فى التتبيله وتقلب جيداونتركها فى التلاجه لمده ساعتين ،نضع البصل فى وعاء ونضيف له زيت الزيتون ، نضع قطع الدجاج فى خليط الزيت والليمون ثم نضع قطع الدجاج على الفحم او الجريل لمده 10 دقايق لكل جانب ، ثم تزين بشرايح الليمون وبالهنا والشفا.رابعاً :- طريقه عمل الدجاج الرستو :-
![]() |
الدجاج الروستو |
{ المقادير } :-
دجاجه 2 كيلوراس ثوم كامله
نص ليمونه كبيره الحجم
زبده طريه
جوزه الطيب
ورق لورا
ملح وفلفل اسود
تعليقات
إرسال تعليق