القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (روبيان (جمبرى) بصلصه البروفنسال ، مكرونه بالجمبرى ، سمك مشوى ، شوربه السى فوود)


جمبرى بصوص البروفنسال 

{ المقادير }:- 

☆روبيان (جمبرى) متوسط الحجم.
☆مكعب صغير من الزبده.
☆3فصوص ثوم مفروم .
☆عصير ليمون.
☆قبضه يد كزبره مفرومه.
☆ملح وفلفل اسود .

{ طريقة التحضير }:- 

بعد تنضيف الروبيان (الجمبرى) ونقعه فى ماء وخل لمده 5 دقايق للقضاء على الزفر نضع فى المقلاه قليل من الزيت وقطعه زبده الى ان تذوب الزبده اضيفى الربيان واخليه على نار عاليه لمده دقيقتين بعدين اتبله بالملح والفلفل الاسود ثم اضيف عليه الثوم المفروم مع استمرار التحريك لمده دقيقه تفاديا لاحتراق الثوم اضيف علبه عصير الليمون واحركه لمده دقيقه بعدها ضيفى الكزبره واحركها واطفى النار واقدمها مع الارز بالطماطم والمكرونه بصوص الطماطم  وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقه عمل مكرونه بالجمبرى :- 

مكرونه اسباجتى بالجمبرى

مكرونه اسباجتى بالجمبرى 

{ المقادير } :- 

☆2معلقه كبيره زبده
☆معلقه كبيره ثوم
☆1/2كيلو جمبرى
☆1معلقه صغيره ملح
☆1معلقه صغيره فلفل اسود
☆1معلقه صغيره زعتر وروز مارى
☆1كوب فلفل الوان
☆1بصله متوسطه الحجم
☆2كوب حليب
☆2معلقه دقيق
☆جبنه موتزريلا
☆مكرونه اسباجتى  مسلوقه

{ طريقة التحضير  } :- 

نجيب طاسه كبيره ونحط فيها معلقتين زبده وبعدين نضيف التوم ونقلبه شويه وبعدين ننزل بالجمبرى ونقلب الجمبرى مع التوم شويه وبعدين نضيف عليهم الفلفل الالوان والبصل الاخضر ونقلب جميع الخليط كويس وبعدين نضيف الملح والفلفل الاسود والزعتر وروز مارى ،نرفع الخليط من على النار ونضعه فى وعاء اخر ،وفى نفس الطاسه اللى حمرنا فيها الجمبرى نحط الحليب ونضيف عليه الدقيق وبعدين نحط البهارات الملح والفلفل الاسود ونقلبهم كويس ثم نضيف معلقتين الزبده للخليط ونقلبهم جيدا حتى يصبح الخليط متجانس ، وبعدين نحضر طاجن ونحط فيها مكرونه اسباجتى  مسلوقه ونحط فوقيها الباشميل وبعدين نحط خليط الجمبرى وبعدين نحط فوقيهم الباشميل مره تانى وفى الاخر نرش جبنه موتزريلا على الوش وندخلهم فرن ساخن على حراره 200 ولمده 10 دقايق وبعدين نخرجهم من الفرن وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقة عمل سمك مشوى :-

 

سمك مشوى

{ المقادير }:- 

☆1كيلو سمك بلطى أو نوع تفضليه
☆بصله مقطعه قطع صغيره
☆فلفل الوان
☆جزر مبشور
☆طماطم مقطعه قطع صغيره
☆ملح وفلفل اسود وكمون وكزبره ناشفه
☆توم مفروم
☆زعتر ناشف وروز مارى
☆رده

{ طريقة التحضير }:- 

هغسل السمك كويس جدا بالملح والخل واللمون وبعدين انشفه كويس واسيبه لغايه ماينزل الميه بتاعته وبعدين اتبله بالتوم والملح والفلفل الاسود والكمون والزعتر الناشف وروز مارى والفلفل الالوان والجزر المبشور والبصل المفروم والطماطم بعدين ادخله التلاجه عشان يتشرب من الحشوه بتاعته لمده ليله كامله أو لمده ساعتين على الاقل  وبعدين اطلعه من التلاجه واغلفه بالرده كويس وادخله الفرن لمده نص ساعه لكل وش يقدم مع المكرونه بصوص الطماطم أو الارز بالطماطم وسلطه الطحينه والسلطه الخضراء  وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل شوربه السى فوود :-


شوربه السى فوود 

{ المقادير }:-

☆زبده
☆بصل
☆وتوم
☆وجمبرى مقشر
☆سبيط مقطع شرايح
☆سمك فيليه مقطع
☆كريمه لبانى
☆كرفس وجزر
☆رشه جوزه الطيب
☆ملح وفلفل
☆إكليل الجبل

{ طريقه التحضير  }:- 

 نشوح البصل والتوم فى الزبده وبعدين نضيف الجمبرىونقلب وبعدين شرايح السبيط والسمك الفيليه ونقلب وبعدين نضيف قلب الكابوريا ونقلب حتى تتغير لونها،نضيف الماء حتى تغطى كل المكونات كلها ثم نضيف الكرفس المتقطع والجزر المبشور والملح والفلفل وبهارات السمك،حتى تستوى المكونات نضع الكريمه اللبانى فوق الشوربه ، وبعدين هنضيف التوم المفروم مع رشه جوزه الطيب ثم نتركها تغلى غلوه وبعدين نطفى النار وبالهنا والشفاااا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل طاجن السى فوود بالكريمه والسمك الفيليه بالصوص الحار

تعليقات

تعليقان (2)
إرسال تعليق
  1. هل هناك اجمل واحلى من تناول الاسماك فى وقت الغداء ، الاسماك هى طبقى المفضل سواء مشوى او مقلى او صينيه فى الفرن "يمى يمى "

    ردحذف
  2. شكرا لك على المعلومات الخاصة بـ التغذية
    المفيدة

    ردحذف

إرسال تعليق