القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل( البيتيفور بالسكر الملون والقرص الطريه بالحليب والقشطه والعيش الفينو او الكيذر)

البيتفور بالسكر الملون 

*المقادير :- 

☆كوب زبده سايحه فى درجه حراره الغرفه
☆1/2كوب سكر
☆2كوب ونص دقيق
☆كوب لوز محمص ومطحون
☆ربع معلقه صغيره ملح
☆معلقه كبيره فانيليا سايله
☆1/2كوب سكر بودره
1/4 معلقه صغيره من خلاصه البرتقال

*طريقة التحضير :- 

فى حله صغيره على النار اغلى مقدار من الماء ثم يرفع من على النار، ثم ينقع به اللوز حتى يسهل تقشيره ، ثم يصفى ويقشر،افردى اللوز فى صنيه وادخليه الفرن حتى يتم تحميصه،اطحنى اللوز فى الكبه  وتستطيعى شراءه  محمص ومطحون جاهز ثم اضربى الزبده والسكر والفانيليا وخلاصه البرتقال جيدا حتى تصبح كريمه هشه،ضيفى الملح واللوز  الى الدقيق،ضيفى الدقيق الى الزبده وقومى بالعجن جيدا ثم قومى بتغليف العجينه بالنايلون وادخليها الثلاجه لمده ربع ساعه،ثم قومى برش الدقيق على الرخامه وافردى العجينه بالنشابه وشكلى العجين بالقطاعه الاشكال التى ترغبين بها ،ادهنى صنيه بالسمن ورصى البيتيفور وادخليها فرن سبق تسخينه  لمده 15 الى 20 دقيقه اوحتى يصبح اللون ذهبى ، قومى باخراجه من الفرن واتركيه يبرد ثم ادهنيه بالمربى ورشيه بالسكر الملون ،بيتيفور السكر الملون بيعتبر وصفه مبتكرة لعمل البيتفور بشكل جديد وجذاب غير الطرق المعتادة فى عمل البيتفور، كمان ممكن تقدميه لاولادك كنوع من أنواع الكوكيز وانتى ضامنه أنهم هيحبوه وكمان هيطلبوه منك على طول تستطيعى الاحتفاظ به لمده أسبوعين فى برطمانات محكمه الغلق وفى درجه حراره الغرفه،وبالهنا والشفا.

☆ثانياً :- طريقه عمل القرص الطريه بالحليب والقشطه :-

القرص الطريه بالحليب والقشطه 

*المقادير :- 

☆كيلو دقيق
☆كوب الا ربع زبده
☆نص كوب قشطه
☆كوب لبن دافى
☆نص كوب ماء دافى
☆معلقه صغيره سكر
☆معلقه صغيره خميره
☆رشه ملح
☆للحشو
☆جبنه او قشطه( اختيارى)

*للزينه :- 

-ينسون ، حبه البركه ، سمسم( اختيارى)

*طريقه التحضير :- 

ندوب الخميره مع السكر فى نص كوب ماء دافى ونتركها تختمر ،نضع الطحين ونعمل حفره فى النص وننزل فيها بالسمن ، ونبس باليد جيدا حتى يتشرب الدقيق كل السمن وبعدين ننزل بالحليب والقشطه ونخلطهم مع بعض،ممكن تحتاج العجينه لبن زياده ساعتها نضيف نص كوب لبن دافى ونعجن قم نترك العجينه ترتاح 10 دقايق ، بعدين نبدا فى تكوير العجوه اختيارى وتشكيل العجينه على شكل دواير ،يمكن دهن الوجه بصفار البيض وبعدين نرش سمسم او نستطيع تركها ساده ، نتركها تتخمر لمده ساعه ثم ندخلها فرن سبق تحميته عل  درجه حراره 180 لمده ربع ساعه حتى يتحمر الوجه وبالهنا والشفااااا.

☆ثانياً :- طريقة عمل العيش الفينو أو الكيذر :-

العيش الفينو والكيذر 

*المقادير :- 

☆نص كيلو جرام دقيق ابيض
☆1معلقه كبيره سكر
☆1معلقه ونص كبيره خميره
☆1/4كوب زيت
☆1كوب ماء دافى ويضاف الماء للعجين حسب الحاجه

*طريقه التحضير :- 

نخلط كوب دقيق مع الخميره والسكر وكوب ماء دافى ونتركهم يختمروا عشر دقايق ،بعد ان يختمر الخليط نضيف اليه باقى الدقيق وربع كوب الزيت ونضيف الماء حسب الحاجه ونقوم بالعجن الى ان تصبح عجينه لينه ومتماسكه لا تلتصق بالايدى ، تقطع العجينه على شكل صوابع فينو او كيزر هامبورجر،ثم ترص فى صنيه مدهونه بالزيت تم تترك فى مكان دافى الى ان تختمر مده حوالى ساعه ،ثم تخبز فى الفرن حتى يحمر الفينو من اعلى ومن اسفل ، تقدرى تعمليه لاولادك وهما رايحين المدرسه او فى الرحلات وتحشيه بالحشو اللى هما بيفضلوه ،كمان تقدرى تعمليلهم هامبرجر وتحشيه فى الكيذر أو اى نوع من الااجبان مع شرايح الطماطم والخس وعليهم الكاتشب والمايونيز وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل الخبز الاسمر بالشوفان للدايت والرجيم والسميط التركى.

تعليقات