القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (الكبسه ،البيكاتا بالمشروم، المكرونه الاسباجتى مع صلصه الفلفل الرومى، الارز البسمتى)

الكبسه بالفراخ 

{ المقادير } :- 

1دجاجه
1كيلو جرام  ارز بسمتى
1/2 كيلو طماطم مفرومه
1بصله مفرومه مفرومه ناعم
3فصوص مقطعه شرايح
1حبه فلفل حامى
1معلقه كبيره زيت
رشه قرفه
رشه كمون
رشه قرنفل
1ورق لورا
1فص حبهان
ملح وفلفل حسب الرغبه
بهارات صنيه
1ونص لتر ماء
1مكعب مرقه

{ طريقه التحضير } :- 

فى حله على النار هنحمر البصل المفروم فى الزيت ، هنقطع الدجاج ونغسله كويس جدا وبعدين نحمره مع البصل والبهارات ، توضع الطماطم مع الثوم فى الخلاط او محضر الطعام وتفرم جيدا ، ثم نضع عصير الطماطم على الفراخ او الدجاج،وتترك 10 دقايق ، ثم نضيف الماء ومكعب مرقه الدجاج فوق عصير الطماطم ونتركها تغلى جيدا ثم نضع الارز البسمتى ونراعى ونراعى ان يكون الماء اعلى من الارز بحوالى 1سم ،يترك الارز على نار عاليه حتى يغلى ثم نخفض النار ، ثم نترك الارز حتى يستوى تماما لمده 25 دقيقه ،يرفع القدر من على النار ، ثم تسكب الكبسه فى طبق مناسب للتقديم تقدم مع السلطات او اى نوع من المقبلات انتى بتفضليه وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقه عمل بيكاتا بالمشروم :-




طريقه عمل بيكاتا بالمشروم 

{ المقادير } :- 

كيلو ونص لحم بتلو
300جرام بصل مفروم
40جرام توابل لحم
5مكعب مرقه لحم
100جرام دقيق
100جرام كريمه لبانى
ملح وفلفل حسب الرغبه
10جرام زعتر

{ طريقه التحضير } :-

يتبل اللحم بالتوابل ثم الدقيق ، يشوح اللحم فى طاسه بها زيت ثم يرفع من على النار ، يشوح البصل والمشروم ثم يتبل بالملح والفلفل حسب الرغبه ، يضاف اللحم مره اخرى ، ثم نضيف الكريمه اللبانى
ثم نترك الخليط يغلى قليلا ثم نرفعه من على النار ،تقدم مع الخضار السوتيه والرز الابيض وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل المكرونه الاسباجتى بصوص الطماطم بطريقه سهله ولذيذه :- 





مكرونه اسباجتى بصوص الطماطم بطريقه سهله ولذيذه

مكرونه اسباجتى بصوص الطماطم 

{ المقادير } :- 

2حبه فلفل رومى اصفر
2حبه فلفل رومى احمر
4فصوص ثوم مفروم
2حبه طماطم
2 معلقه كبيره بقدونس مفروم
2معلقه من صلصه طماطم
1/3كوب زيت
مكعب مرقه
فلفل ابيض حسب الرغبه
ربع معلقه صغيره سكر
2لتر ماء
1معلقه كبيره خل ابيض
1/2 كيلو مكرونه اسباجتى

{ طريقة التحضير } :-

يفرم الفلفل الرومى والطماطم والبقدونس والتوم والبصل ، نحمر التوم فى الزيت ثم نضيف البقدونس الاخضر و الفلفل الرومى ونقلب ثم تضاف عصير الطماطم و صلصه الطماطم ومرقه الخضروات والسكر والفلفل الابيض ،ثم تقلب وتترك لتغلى ويتسبك صوص الطماطم ،يضاف الخل الابيض ويترك الصوص حتى يغلى ، تسلق المكرونه فى ماء مغلى مع معلقه زيت كبيره ، ثم تصفى جيدا من الماء وتوضع على صوص الطماطم ، ثم توضع فى طبق التقديم تقدم بجانب الفراخ البانيه والبفتيك والكفته أو أى نوع لحوم متوفره عندك ، وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا.

رابعاً :- طريقة عمل الأرز البسمتى بالكارى :-

الأرز البسمتى بالكارى 

{ المقادير } :- 

3اكواب رز بسمتى
3اكواب مرق (شوربه)
بصله مفرومه
معلقه صغيره ثوم مفروم
1/3كوب زيت ذره
معلقه صغيره كركم
قرن فلفل حامى مجفف
نص معلقه صغيره فلفل ابيض
معلقه صغيره ملح

{ طريقة التحضير } :- 

انقعى الارز لمده ساعه ، ثم شوحى البصل والثوم والفلفل الحامى وقلبيهم كويس لمده دقيقه ثم ضيفى التوابل وقلبيهم جيدا ثم ضيفى المرق (الشوربه) واذا لم تتوافر ممكن نستبدلها بالماء ،بعد الغليان ضيفى الارز واتركيه يغلى ثم اخفضى النار ، ارفعى الغطاء وقلبيه تقليبه جيده ثم اتركيه مع الاستمرار فى متابعته ان احتاج ماء او شوربه ضيفى القليل ثم اتركيه حتى تمام الاستواء والنضج ، قدميه مع الفراخ او اللحم او الجمبرى او الخضار السوتيه او السلطه او التوميه وبالهنا والشفا .

-شاهد أيضاً :- طريقة عمل موزه ضانى مشويه فى الفرن وريش ضانى مشويه على الفحم. 


تعليقات