حاووشى اسكندراى |
{ المقادير } :-
> 10خبز بلدى> 1كيلو لحم بلدى مفروم
> 1400جرام بصل مفروم
> 60جرام توابل كفته كنور
> 5جرام ثوم
> 100جرام طماطم مقطعه قطع صغيره
> 5جرام كزبره ناشفه
> 10فلفل اخضر
> شطه حسب الرغبه
{ طريقة التحضير } :-
طاسه على النار نضع بيها زيت ويشوح البصل والثوم ويترك ليبرد ، يفرم البصل والثوم مع اللحم والكزبره وتوابل الكفته من كنور والفلفل الاخضر والشطه فى المفرمه او الكبه ، وبعد الفرم تضاف الطماطم وتقلب جيدا ، يفتح الخبز من الجنب وناخذ مقدار مناسب من خلطه اللحمه ونفرده داخل رغيف العيش ، نغلف كل رغيف بورق الزبده وندخله الفرن على درجه حراره متوسطه لمده 20 دقيقه ويقدم ساخن وبالهنا والشفا.
ثانياً :- طريقة عمل الشيش طاووق :-
شيش طاووق |
{ المقادير } :-
> نص كيلو دجاج مخلى و متقطع مكعبات ويفضل الوراك> كوب زبادى
> معلقتين مسترده
> بصله مفرومه
> 6فصوص ثوم مفرومين
> معلقتين صلصه طماطم
> ملح وفلفل
> رشه كركم
> معلقتين زيت زيتون
> معلقه سماق
> عصير ليمون او معلقه خل
{ طريقه التحضير } :-
نخلط كل المكونات معا ، ثم نضع قطع الدجاج فى التتبيله ليله كامله او على الاقل لمده ست ساعات ،انقعى الاعواد الخشبيه فى ماء لمده ساعه قبل الاستخدام لمنع احتراقها ، ثم نغرز فيها قطع الدجاج ، ونضعها بالتبادل مع قطع الطماطم والبصل والفلفل ، يمكنكى شويها على الجريل او ضعيها على البوتجاز من فوق وقومى بتغطيتها حتى يتصفى الدهون ،ثم ادخليهم الفرن لمده نص ساعه ثم ارفعى الغطا ء ثم اتركيهم حتى يتحمر الوجه وبالهنا والشفا.ثالثاً :- طريقه عمل الثوميه :-
الثوميه |
{ المقادير } :-
> كوب زيت> 1/4كوب فصوص ثوم
> 3 بياض بيض
> ملح وفلفل
> معلقتين كبار عصير ليمون
{ طريقه التحضير } :-
فى الخلاط ضعى جميع المقادير ماعدا الزيت واخفقى جيدا ، ثم ضيفى الزيت ببطء على شكل خيط رفيع مع الاستمرار بالخفق حتى يصبح الخليط سميكا ثم ضعيه فى طبق مناسب للتقديم وبالهنا والشفا.رابعاً :- طريقه عمل شوربه البروكلى :-
شوربه البروكلى |
{ المقادير }:-
> لتر ونص شوربه دجاج> 100جرام دقيق
> 100جرام كريمه لبانى
> 100جرام زبده
> 800جرام بروكلى مسلوق
> 20جرام بروكلى صغير مسلوق
> فلفل ابيض حسب الرغبه
تعليقات
إرسال تعليق