القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل كيكه قدره قادر والتشيس كيك وكيكه البرتقال

طريقه عمل كيكه قدره قادر

كيكه قدره قادر 



-مقادير كيكه قدره قادر:-

*مقادير الكراميل :- 

<  كوب إلا ربع سكر
<  معلقتين ماء
<  مقادير الكريمه :-
<  2بيضه
<  1/2كوب سكر
<  كوب لبن
<  كيس فانيليا

*مقادير الكيكه :- 

<  2بيضه
<  1/2كوب سكر
<  كوب إلا ربع زيت
<  كوب إلا ربع حليب
<  كوب دقيق
<  1/4كوب كاكاو
<  فانيليا
<  معلقه صغيره بيكنج بودر

-طريقه التحضير :- 

أولا هنعمل الكراميل هنحط السكر مع ميه على النار حتى يذوب السكر ويصبح لونه ذهبى غامق ونحرص
على الا يحترق وبعد ذلك يصب في صنيه الكيكه ونوزعه جيدا ثم يترك حتى يبرد تماماً، وبعد ذلك نحضر الكريمه هنضرب كل مكونات الكريمه فى الخلاط أو محضر الطعام ثم يصب فوق الكراميل.
 هنحضر الكيكة  فى الخلاط هنحط البيض والسكر والزيت والحليب والفانيليا ونضربهم كويس جداً وبعدين هنضيف عليهم الدقيق والبيكنج بودر والكاكاو ونقلبهم مع بعض بمعلقه خشبيه وبعدين نضيف الخليط فوق طبقه الكريمه.
بعدين هنحط صنيه الكيكه فى صنيه تانيه اكبرمنها بها ماء مغلى يعنى بمعنى أصح هنحطها فى حمام مائى  ،وندخلها الفرن على درجه حراره 180 درجه مئوية لمده 40 ل 50 دقيقه ، حتى ينضج الكيك وبعدين هنختبره بطرف السكين أو بخله الاسنان وبعدين هنخرجها من الفرن ونسيبها لغايه ما تبرد تماماً وبعدين نقلبها وبكده تكون جاهزه للتقديم وبالهنا والشفاااا.

ثانياً :- طريقه عمل التشيس كيك :-

طريقة عمل التشيس كيك

التشيس كيك 

-مقادير التشيس كيك :- 

 <  4 كوب بسكويت شاى مطحون
<   كوب من الزبده المذابه
<  450 جرام من الجبن الكريمى قليل الدسم
<  عصير 3 ليمونات
<  كوب من الكريمه المخفوقه جيدا
<  أربع أكواب فراوله متقطعه
<  كوب من مربى الفراوله
<  250جرام من الحليب المكثف

*للتزيين :- 

<  قطع فراوله

-طريقه التحضير :- 

نقوم بخلط البسكوت المطحون مع الزبده المذابه جيدا، فى وعاء كبير نقوم بخلط الحليب المكثف مع الجبنه الكريمى ونقلبهم جيدا،  ثم نضيف بشر ليمونه واحده ونضيف الكريمه ونقلبهم جيدا،فى اناء اخر نقوم بخلط البسكويت المطحون مع القليل من الكريمه وتوزيعه في صنيه مسطحة  ،ثم نقوم بإضافة الخليط الكريمى الذى قمنا بتحضيره كطبقه ثانية بعد طبقه البسكويت ،نقوم بخلط قطع الفراوله مع مربى الفراوله ووضعها فوق طبقه الكريمه، بعدين هندخلها الثلاجه لمده ساعتين كاملتين ثم نخرجها ونزينها بقطع الفراوله وندخلها الثلاجه مره اخرى لمده نصف ساعه ثم نخرجها وهكذا تكون جاهزه للتقديم وبالهنا والشفاااا.

ثالثاً :- طريقه عمل كيكه البرتقال:-

طريقه عمل كيكه البرتقال

كيكه البرتقال

-مقادير كيكه البرتقال :- 

<  4 بيضات
<  كوب عصير برتقال
<  2كوب سكر
<  بشر برتقالة
<  1/2كوب لبن
<  فانيليا
<   3/4 كوب زبده
<   2كوب دقيق
<   3/4 كوب جوز الهند
<  كيك شيف أو بيكنج بودر

-طريقه التحضير :- 

نضع فى الخلاط البيض الواحده تلو الاخرى ونضربهم جيدا ثم نضيف بقيه المكونات الفانيليا واللبن وعصير البرتقال والسكر والفانيليا والزبده وبشر البرتقال ونضربهم جيدا، فى وعاء أخر هنخلط الدقيق والبيكنج بودر وجوز الهند ونقلبهم جيدا ثم نضيف المكونات السائلة تدريجياً ونقلب بمعلقه خشبيه ممكن نضيف القليل من الدقيق اذا تطلب الامر.
نحضر صنيه مدهونه زبده ومرشوش عليه الدقيق ثم نضع خليط الكيكه وندخلها فرن محمى على درجه حراره 180 درجه مئوية لمده 25 ل30 درجه مئوية، نختبر الكيك بخله الاسنان أو بطرف سكينه رفيعه، ثم نتركها تبرد تماما ثم نقلبها وتقدم بارده للتزيين ممكن نزينها بالكريم شانتيه والكريز أو صوص الشيكولاته أو صوص الكراميل أو المربى وبالهنا والشفا.

شاهد أيضاً : - طريقه عمل الكيك اليابانى المذهل بطريقه سهله وبسيطه .

تعليقات