القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (خليه النحل ،والسينابون، وفطاير محشيه جبنه)

خليه النحل

{ المقادير }:- 

☆2بيضه حجم كبير
☆3/4كوب حليب
☆1/3 كوب سمن أو زبده  
☆1/2كوب سكر بودره 
☆1/4كوب ماء دافى
☆ 1معلقه كبيره خميره فوربه
☆4كوب دقيق
☆رشه ملح 
☆معلقه صغيره سكر 
☆فانيليا
-الحشو حسب الرغبه ممكن نوتيلا ممكن مربى وممكن عجوه
-للزينه سمسم 
-لدهان الوجه بيضه مع فانيليا وقليل من الماء

{ طريقه التحضير  }:-

نضع ربع ماء دافى مع الخميره والسكر وندوبهم مع بعض،ثم نضع القليل من الدقيق حتى تتكون عجينه اشبه بالفطايف نغطيها ونسيبها تختمر ،ننخل الدقيق ثم نضيف له الملح ثم السكر والسمن والحليب الدافى والبيض مع الفانيليا ،بعد مانربهم نضيف عليهم الخميره اللى كنا عملناها سابقا ،ونعجنهم مع بعض كويس بعدين نسيبها تختمر مره تانى بعد ما تختمر نجيب صنيه  مدهونه ونبتدى نعمل كور ،ونحشيها بالحشوه اللى مجهزينها وممكن منحطش اى حشوه برضوا هطلع حلوه ،ونرص الكور جمب بعض متلاصقه،وبعدين نغطيها تانى ونسيبها تختمر تانى، بعد ماتختمر ندهن الوش بمزيج البيض مع الفانيليا والحليب ونرش عليها سمسم للزينه وندخلها الفرن على درجه حراره 200 وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقه عمل السينابون:-

طريقة عمل السينابون

السينابون 

{ المقادير } :- 

☆كوبين ونص طحين
☆معلقه كبيره بيكنج باودر
☆3معالق سكر
☆1/4كوب زيت أو زبده حسب الرغبه
☆1/2كوب لبن
☆علبه زبادى

{ طريقه التحضير } :- 

اعجنى المقادير السابقه كويس جدا لغايه لما تبقى معاكى عجينه مرنه ،غطيها وسبيها تختمر لغايه ما يتضاعف حجمها، افردى العجينه وادهينيها بزبده وبعدين ثم رشى السكر البودره ثم القرفه ثم الكاكاو ،لفى العجينه وبعدين قطعيها ورصيها فى صنيه مدهونه ودخليها الفرن تقريبا ربع ساعه لغايه مايحمر الوش وبعدين حطى عليها الصوص الابيض وهو مكون من اربع حبات جبنه كيرى وحليب نستله المركز اوممكن تحطى صوص الشيكولاته وهو كالتالى بنسخن علبه من الحليب المكثف المحلى ويضاف عليه 200 جرام من الشيكولاته المبشوره ويقلب الخليط جيدا ويزين به السينابون وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل فطائر محشيه جبنه :-



فطائر محشيه جبنه 

{ المقادير }:- 

☆4كوب دقيق
☆3معالق صغيره خميره فوريه
☆1/2كوب سمن او زبده
☆معلقه كبيره سكر
☆معلقه صغيره ملح
☆ماء دافى للعجن

الحشو :-

☆جبنه بيضاء
☆نعناع ناشف
☆زيتون اسود (اختيارى)

للوجه:-

☆بيضه وحليب وسمسم

{ طريقه التحضير } :- 

نحضر الدقيق ونخلطه بالسكر والملح والخميره والسمنه،ونضع الماء قليلا قليلا ونقوم بالعجن جيدا ثم نترك العجينه لتختمر ويتضاعف حجمها،ناخد قطعه متوسطه الحجم ونقوم بفردها على الرخامه ونحشوها ثم نقوم بقفل العجينه مثل القطايف وندهن الوجه بالبيض والحليب ونرش سمسم على الوجه وندخلها الفرن فى صينيه مدهونه سمن او زبده وبالهنا والشفا .

**** هقولكم على طريقه عمل عجينه تنفع مع خليه النحل وتنفع تتعمل محشيه وممكن تعمليها ساده.

{ المقادير }:-

☆3معالق كبيره لبن بودره
☆علبه زبادى
☆كوب ونص ماء دافى
☆1/4كوب زيت
☆رشه ملح
☆ 5اكواب دقيق
☆3معالق كبيره سكر
☆معلقه كبيره خميره فوريه

-للوجه:-

( هنخلط 3معالق لبن بودره ، و3 معالق ميه ، رشه نسكافيه بودره  ، معلقه صغيره سكر )وندهنها بالفرشاه .

{ طريقه التحضير } :- 

فى الخلاط هنحط كل المكونات دى ماعدا الدقيق ونخلطهم مع بعض بعدين ننزل بالدقيق شويه شويه لغايه العجينه ما تلم ،ممكن تضيفيلها دقيق لو حسيتى العجينه محتاجه وممكن يزيد معاكى دقيق ، هتعجنى لده 10 دقايق وبعدين هنحطها فى مكان دافى ونسيبها تختمر وبعدين نشكلها زى ما احنا عاوزين ونحط فيها الحشوه اللى احنا عاوزينها ، يعنى ممكن نحط شيكولاته وممكن نحط جبنه حسب الرغبه  وبالهنا والشفا .

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل فطائر محشيه بخليط الجبن الكريمى والقشطه ومغطى بالعسل الأبيض. 



تعليقات