القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل( الخبز الاسمر بالشوفان للرجيم، والخبز التندورى، والسميط التركى)

الخبز الأسمر للرجيم والدايت

♧المقادير :- 

< 1/2كيلو دقيق قمح
< 1/2كيلو دقيق ابيض
< معلقه كبيره خميره فوريه
< 1/2لتر ماء دافى
< معلقه صغيره سكر
< رشه ملح
< كوب شوفان مطحون
< 1/2كوب حبه البركه
< صفار بيضين لدهان الوجه

♧طريقه التحضير :- 

يخلط الدقيق الابيض مع دقيق القمح مع الشوفان،اخلطى الخميره مع الماء الدافى والسكر والملح ثم اطيفيهم مع الدقيق واعجنيهم كويس،تغطى العجينه بكيس بلاستيكى وتترك بالساعات حتى تختمر، يمكنكى اضافه الدقيق اذا لزم الامر،شكلى العجينه على شكل مستطيل طويل ثم ادهنى الوجه بصفار البيض ثم يرش القليل من حبه البركه ثم ادخليه الفرن حتى تمام الخبز، تقدرى تتناوليه أثناء الرجيم لأنه مفيد وصحى جدا ومناسب للدايت   وبالهنا والشفا .

☆ثانياً :- طريقة عمل خبز التندورى :-

الخبز التندورى

♧المقادير :- 

< 3ونص كوب دقيق
< 1/4معلقه صغيره بيكنج بودر
< 1/4معلقه سكر
< 1بيضه
< 1ونص كوب حليب

♧طريقه التحضير :- 

يسخن الفرن على درجه حراره 220 ،وفى حال استخدام فرن التندورى تصبح الحراره متوسطه،تخلط جميع المكونات معا ،ثم يضاف الحليب تدريجيا مع الاستمرار فى العجن،نشكل العجين فى شكل كورات فى حجم البرتقاله،ثم يفرد العجين بالنشابه على سطح مرشوش بالدقيق،وتفرد كالفطيره بسمك 1/2 سنتيمتر،يرش بالقليل من الماء ويخبز لحوالى 2دقيقه اذا كان الفرن تندورى ،ومده 8دقايق فى الفرن العادى ، خبز التندورى هو نوع مشهور جدا فى الهند وكمان سهل التحضير ومابياخدتش وقت طويل فى التسويه يعنى تقدرى تعمليه فى أى وقت وبدون جهد كبير، تقدرى تحطيه على سفرتك وتتناولى بيه الأكل زى الخبز البلدى وبالهنا والشفا.

☆ثالثاً :- طريقه عمل خبز التميس :-

خبز التميس

♧المقادير :- 

< 2كأس الطحين
< معلقه صغيره سكر
< معلقه صغيره ملح
< معلقه صغيره خميره
< معلقه كبيره حليب
< فنجان زيت
< ماء للعجن

♧طريقه التحضير :- 

-تخلط جميع المقادير معا وتعجن جيدا ثم تترك لتختمر مده ساعه،تفرد بالنشابه وتغرز بالشوكه حتى لاتنتفخ بالفرن وبالهنا والشفا.

☆ثالثاً :-طريقه عمل  السميط التركى :-


السميط التركى

♧المقادير :- 

< 1/2 كيلو دقيق
<  1/3كوب ماء دافى
< 1/2معلقه صغيره ملح
< 1/2معلقه صغيره سكر
< معلقه كبيره خميره
< 1/4كوب ماء دافى
< 1/2معلقه صغيره دبس الرومان او عسل اسود
< 1كوب ماء
< 1معلقه كبيره دقيق

*للتزيين :- 

 -كوب ونص سمسم محمص

♧طريقه التحضير :- 

نخلط الخميره مع السكر وربع كوب ماء دافى لغايه ماتدوب كل المكونات مع بعض ونتركهم ربع ساعه،فى وعاء اخر نخلط الدقيق والملح والخميره المذوبه ونضيف الماء تدريجيا حتى تتكون عحينه لينه،تترك العجينه لمده ساعه حتى تختمر ويتضاعف حجمها،نقسم العحينه ل8 اجزاء ونتركها ترتاح،فى اثناء ذلك نخلط دبس الرومان وكوب الماء ومعلقه الدقيق،نعمل كل قطعه من العحين فى شكل حبل طويل ،طوله حوالى 40 سنتيميتر،ثم ناخذ الاطراف ونلزقها معا ونبرم ثم نلزق الطرفين مره اخرى حتى يتشكل معنا حلقه سميكه.
ندهن الوجه بخليط دبس الرومان ونرش على الوجه السمسم ثم نتركها ترتاح تلت ساعه،ثم نضعها فى صنيه مبطنه بورق الخبز (ورق الزبده)،نرش وجه السميط برشاش الماء وكذلك الفرن حتى ينشف الماء ،نسخن الفرن على درجه حراره  225 ، يخبز السميط مده تلت ساعه، ممكن تناوله مع الشاى او اللبن او على الفطار مع الزبده والجبن وشرايح الخيار والطماطم وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً : - طريقه عمل الغريبه وبسكويت النشادر وكحك بالعجه. 




تعليقات