القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (الغريبه ،بسكويت النشادر،كعك بالعجوه)

الغريبه

⊙المقادير :- 

☆ 4كوب دقيق
☆1كوب سكر بودره
☆2كوب زبده بدرجه حراره الغرفه
☆ 1 كيلو فستق حلبى

⊙طريقه التحضير :- 

يوضع السكر البودره مع الزبده ويتم خفقهم بالمضرب الكهرباءى،ويخلطوا جيدا للحصول على مزيج سلس،ثم يضاف الدقيق للخليط ويعجن باليد ،قم تترك العجينه لترتاح لمده ساعه،تخرج العجينه من البراد او الثلاجه ويتم تشكيل العجينه لكرات صغيره فى حجم الجوزه ،تزين كل واحده غريبه بحبه فستق حلبى،ترص الغريبه فى صينيه ويتم ترك مسافه 3 سم ،ثم تخبز فى الفرن على درجه حراره منخفطه لمده 20 دقيقه،
تترك الغريبه لتبرد قليلا ثم تقدم بارده وبالهنا والشفا.

☆ثانياً :-طريقه عمل  بسكويت النشادر :-

بسكويت النشادر

⊙المقادير :- 

☆ 3/4 كوب سكر
☆1معلقه صغيره نشادر
☆1 معلقه صغيره فانيليا
☆3 بيضات
☆ 3كوب دقيق
☆نص كوب سمنه سايحه
☆1/3كوب لبن
☆2معلقه كبيره عصير برتقال

⊙طريقه التحضير :- 

حطى السكر البودره مع النشادر والفانيليا وقلبيهم مع بعض،فى اناء اخر اضربى البيض فى الخلاط كويس وبعدين حطى السكر البودره وتضرب جيدا وبعدين ضيفى السمنه السايحه فوق الخليط واضربى كويس،بعدين حطى الحليب والدقيق وعصير البرتقال تدريجيا مع الاستمرار فى الخفق جيدا للحصول على عجين املس ناعم ،يوضع العجين فى كيس حلوانى ويتم تشكيلها صوابع،وترص فى صاج مدهون وتدخل الفرن على درجه حراره 180 درجه لمده من 7ل10 دقايق وتقدم وبالهنا والشفا.

☆ثالثاً :- طريقه عمل الكحك:-

كحك بسكر

⊙المقادير :- 

☆1كيلو جرام دقيق ابيض
☆ 3كوب سمن (يفضل يكون سمن بلدى)
☆5معالق كبيره سمسم ابيض
☆1معلقه كبيره خميره
☆رشه ملح
☆ماء دافى للعجن
☆سكر بودره للتزيين

ثالثاً :- طريقه عمل الكحك:-

يذوب السمن جيدا ،وينخل الدقيق ويخلط بالسمسم،تذوب الخميره فى نص كوب ماء ومعلقه سكر،يضاف السمن الساخن الى الدقيق ويقلب جيدا حتى يتشرب الدقيق كل كميه  السمن،ثم تتضاف الخميره ورشه الملح وتعجن جيدا،للحصول على عجينه متجانسه وسهله التشكيل ،نشكلها فى صوره كور صغيره محشيه تمر مفروم ،ثم ينقش الكعك بالمنقاش الخاص بتزيين الكعك،ثم يرص الكعك فى صاج مع مراعاه ترك مسافه بين الكعك ، تغطى الصينيه بفوطه نظيفه حتى تختمر لمده نص ساعه،تدخل الصينيه الفرن لتخبز حتى النضج ،تخرج من الفرن وتترك حتى تبرد ثم يرش السكر البودره فوق الكعك وتقدم وبالهنا والشفا..
وياريت مناكلش كتير من الغريبه والكحك الناعم والبسكوت لأحتواءهم على سعرات حراريه عاليه ، ودلوقتى هقولكم على السعرات الحرارية الموجوده فى كل واحده فيهم، بالنسبه للكحك بالسكر بيحتوى على 200 سعر حرارى للقطعه الواحده، وبالنسبه البسكوت بيحتوى على 140 سعر حرارى للبسكوته الواحده، وأخيراً الغريبه فهى بتحتوى على 200 سعر حرارى فالقطعه الواحده ، ياريت نخلى بالنا ومنكلش كتير منها عشان نحافظ على رشاقة وبالهنا والشفا.

☆رابعاً :- طريقه عمل رموش الست :- 

رموش الست 

⊙المقادير :- 

☆كوب ونص دقيق
☆2 معلقه كبيره جوز هند (اختيارى)
☆معلقه كبيره سكر بودره
☆معلقه صغيره بيكنج بودر
☆كوب الا ربع زبده
☆ربع كوب دقيق سميد
☆بيضه وفانيليا

⊙طريقه التحضير :- 

هتخلطى جميع المقادير مع بعض،وهاتفصلى صفار البيض عن بياض البيضه ،هتحطى بياض البيضه فى العجين ،والصفار هتدهنى بيه الوش،ثم تخبز فى درجه حراره 160 ،واول ماتتطلع من الفرن توضع فى شربات خفيف ومقاديره كوب الا ربع سكر وكوب الا ربع ميه وعصره لمونه ويترك ليبرد وبالهنا والشفا .الغريبه

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل البيتفور بالسكر الملون. 

تعليقات