القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل (بقلاوه بسميد البسبوسه ، بقلاوه بالفستق الحلبى، أصابع الجلاش باللوز ،الجلاش بالشيكولاته والموز )

بقلاوه بسميد البسبوسه 

■ المقادير :- 

<  1/2كيلو جلاش
<   كوب سميد
<  1/2كوب سكر
<  1/2كوب جوز هند
<  1كوب زبادى
<  1كوب سمنه او زبده سايحه
<  1كوب شربات بارد
<  كيس فانيليا

■ طريقه التحضير :- 

نحمر كوب السميد فى نص كوب سمنه على النارلغايه ما لونه يبقى اصفر هنرفعه من على النار،وهنقلب فيه جوز الهند والسكر وهى ساخنه نقلب كويس لغايه ماتبرد هنحط عليه الزبادى ونخلطهم كويس ببعض، ندهن صينيه ونفرش فيها الجلاش راق راق مع دهن كل راق بالسمن لغايه ما نوصل لنص كميه الجلاش نفرد عجينه البسبوسه ونرص بقيه الجلاش مع دهن كل راف بالسمن بعد مانخلص ندهن وش الصنيه بالسمن ونقطعها سمبوكسات او مربعات، هنرش رشه ميه خفيفه على الوش عشان اخر راق ميورقش مننا ،بعدين ندخلها الفرن على درجه حراره 180 لغايه ما الوش يحمر،بعدين نسقيها بالشربات وهى سخنه ونسيبها تتشرب كل كميه الشربات وتقدم بارده وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقة عمل بقلاوه بالفستق الحلبى :-

بقلاوه بالفستق الحلبى 

■ المقادير :- 

<  2علبتان من عجينه البقلاوه
<  4اكواب فستق حلبى مفروم فرما خشن
<  1/2كوب سكر
<  2معلقه ماء الورد
<  2كوبان من الزيده السايحه
<  1كوب فستق حلبى مطحون ناعما للزينه

■ طريقه التحضير :- 

يتم دهن صنيه بالذبده السايحه، توضع  علبه واحده من عجينه البقلاوه فى اسفل الصينيه، يتم وضع الزبده فوق كل ورقه حتى ننتهى من العلبه الاولى، يتم خلط الفستق الحلبى الخشن  مع السكر وماء الورد، يتم فرد الخليط فوق الجلاش ، ثم نقوم بفرد العلبه الاخرى فوق خليط الفستق الحلبى ويتم وضع الزبده بعد بعد كل ورقه كما فى المره الاولى ،يتم دهن الوش بالزبده المتبقيه، يتم تقطيع صنيه البقلاوه بسكين حامى، نقوم بوضع الصنيه فى الفرن على درجه حراره 150 لمده ساعه ونص حتى يحمر الوجه، ثم نقوم بسقى البقلاوه بالشربات وهى ساخنه ونرش على الوجه الفستق الحلبى المطحون ناعم وتترك لتبرد وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل أصابع الجلاش باللوز :-


أصابع الجلاش باللوز 


■ المقادير :- 

<  نص كيلو جلاش
<  ربع كيلو لوز مجروش
<  معلقتين سكر
<  كوب زيت اوسمنه
<  ملعقه ماء الورد
<  شربات(كوب سكر +كوب ماء +عصره ليمونه +فانيليا )

■ طريقه التحضير :- 

هنقوم بعمل الحشو هنخلط اللوز المجروش مع ماء الورد مع السكر وهنقلبهم كويس مع بعض ،نقوم بفرد الجلاش ووضع الحشوه بداخله فى المنتصف ،ونقوم بالفه عمود طويل،ثم نقوم بوضعه فى صنيه مستطيله ثم نقوم بتقطيعه صوابع بعد الانتهاء نقوم بدهن الوجه بالزيت او السمنه مع مراعاه دهن الصنيه قبل وضع الجلاش،ثم نقوم بادخالها الفرن على درجه حراره 180ونتركها حتى يحمر الوجه ، نقوم باخراجها من الفرن وسقيها بالشربات وهى ساخنه وبالهنا والشفا .

رابعاً :- طريقه عمل الجلاش بالشيكولاته بطريقه مختلفه ولذيذه :-

جلاش بالشيكولاته 

■ المقادير :- 

<  لفه جلاش
<  سمن أو زبده سايحه
<  2كوب لبن
<  2معلقه كبيره نشأ
<  كوب شيكولاته مبشوره
<  شربات

■ طريقه التحضير :- 

نضع اللبن مع النشا فى قدر على النار مع إضافه سكر حسب الرغبه ويقلب حتى الغليان ثم نضيف الشيكولاته المبشوره ويقلب جيدا ثم يرفع من على النار، نفرد نص كميه الجلاش فى صنيه مدهونه سمن ومابين كل ورقه وورقة مسحة من السمن، نضع الحشوه ونقوم بفردها جيدا ثم نضع باقى كميه الجلاش ونقوم بمسحه سمن مابين كل ورقه وورقة ،ثم تقطع وتوضع فى الفرن على درجه حراره متوسطه حتى يحمر الوجه ثم تخرج وتسقى بالشربات البارد وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل الجلاش بالكاسترد والجلاش بالشيكولاته والموز


تعليقات

تعليقان (2)
إرسال تعليق

إرسال تعليق