القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (الكيك اليابانى الرائع بطريقه سهله جدا جدا ، المولتن كيك )

الكيك اليابانى

¥المقادير :- 

☆80 جرام سكر
☆80 جرام دقيق
☆50 جرام زيت
☆50 جرام حليب
☆5 بيضات
☆1 بيضه كامله
☆3كيس فانيليا
☆رشه ملح

¥طريقه التحضير :- 

أولا هنجيب الخمس بيضات ونفصل الصفار عن البياض ، هجيب طاسه ونسخن فيها الزيت على النار ، وبعدين هنرفع الزيت من على النار وهناك عليه الدقيق ونقلب كويس جدا لغاية لما الزيت يتشرب كل الدقيق، وبعدين هتنزل باللبن تدريجيا ونقلب كويس جدا لغايه لما المكونات تمتزج مع بعض ، وبعدين هننزل بصفار البيض ونقلب لغاية ما يبقى معانا خليط متجانس ، وبعدين هنحط البيضه الكامله ونرجع نقلب مره تانى وبعدين هنحط 3 أكياس الفانيليا  ونقلب الخليط كويس جدا ، فى وعاء أخر هنضرب صفار البيض مع رشه الملح بالمضرب الكهربائى وبعدين ننزل بالسكر تدريجيا كويس جدا لغايه لما يبقى شبه المارينج،
وبعدين هنحط خليط بياض البيض مع خليط صفار البيض وهنقلبهم مع بعض كويس جدا بالمضرب اليدوى ،بعدين هنجيب صنيه مقاس 18 وهنغلفها بورق الزبده وتكون مناسبه للنوع ده من الكيك يعنى لازم تكون جوينه لو مش متوفر ممكن نجيب حله آه حله متستغربيش هاتى حله تكون نفس مقاس صنيه 18 وبعدين هنغلفها بورق الزبده وبعدين هنحط خليط الكيكه ، وبعدين هنعمل حمام مائى لصنع الكيكه يعنى هنجيب صنيه أكبر ونحط فيها ميه سخنه لازم تكون سخنه خلى بالك وبعدين هنحط فيها صنيه الكيكه زى ما بنعمل مع الكريم كراميل ، بعدين هندخلها  فرن سبق تسخينه على درجه حراره 180 درجه مئوية لمده من 50 ل 60 دقيقه ، ملحوظه هامه متفتحيش على الكيكه غير بعد مرور 50 دقيقه ، وهنختبرها بخله أسنان أو باستخدام سكينه رفيعه،  وبعدين هنطلعها ونسيبها تبرد ، التزيين ممكن نرش على الوجه سكر بودره وبالهنا والشفا .

☆ثانياً :- طريقة عمل المولتن كيك :- 

طريقة عمل المولتن كيك

المولتن كيك 

¥المقادير :- 

☆110جرام زبده
☆110جرام شيكولاته غامقه مبشوره
☆ 50 جرام سكر
☆2 صفار بيضه
☆2 بيضه كامله
☆فانيليا غامقه
☆1 أو 2 معلقه كبيره دقيق
-للزينه:-
☆ آيس كريم فانيليا

¥طريقه التحضير :- 

تذوب الزبده على نار هادئة ثم نضيف الشيكولاته الغامقة مع التقليب حتى ذوبان الشيكولاته ،فى آناء آخر يضرب البيض مع السكر والفانيليا بالمضرب اليدوى ،يضاف خليط الشيكولاته لخليط البيض ويقلب جيدا ثم يضاف الدقيق، يصب الخليط فى قوالب صغيره مبطنة بالزيت والكاكاو،ثم تدخل الفرن على درجه حراره 180 درجه مئوية لمده من 10 ل12 دقيقه ،ثم تقلب نراعى أن يكون الكيك طرى من الوسط  ،تقدم مع الآيس كريم وصوص الشيكولاته وبالهنا والشفا.

¥لعمل صوص الشيكولاته :- 

*المقادير :- 

☆1/2 كوب كاكاو
☆1/2 كوب حليب ساخن أو زبادى
☆1/2 كوب زيت
☆كوب سكر بودره

*طريقه التحضير :- 

فى الخلاط هنخلط كل المقادير معا ونضرب حتى نحصل على قوام متجانس، بعدين هنحط صوص الشيكولاته فوق الكيك وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل كب كيك الشيكولاتة وكب كيك الجزر وكب كيك الموز




تعليقات