القائمة الرئيسية

الصفحات

الاكلات الشعبيه فى مصر(الكشرى،الفلافل،الفول المدمس،الحواوشى)

أولاً :- طريقة عمل الكشرى :-

المقادير :- 

☆1/2كيلو رز أبيض مصرى
☆1/2كيلو مكرونه اسباجيتى
☆1/2كيلو مكرونه صغيره
☆1/4كيلو عدس اسود
☆1/2كيلو حمص،ينقع قبل التحضير بساعتين
☆1كيلو طماطم
☆1/2 كيلو بصل
☆شعيريه
☆كوب ونص زيت
☆ثوم مفروم
☆خل

طريقة التحضير :- 

قطعى البصل الى شرايح وحمريه فى الزيت الى ان يصبح زهبيا ومقرمشا مع التقليب المستمر ،يصفى البصل من الزيت ويوضع على مناديل ورقيه لتتشرب الزيت،تسلق المكرونه ثم تصفى وناخذ كميه من الزيت الذى تم تحمير البصل فيه ونقلب فيه المكرونه،يسلق العدس ويصفى ويقلب بجزء من الزيت مع اضافه ملح وكمون، تحمر الشعيريه فى الزيت ويضاف اليها الارز الابيض وتسقى بالماء ونتركه حتى ينضج ،ثم نفرم الثوم مع الملح ونحمره فى الزيت ثم نضيف له عصير الطماطم ونتركه على النار حتى يصبح قواما غليظا،وبذلك تصبح صلصه الكشرى المصرى جاهزه ،يسلق الحمص فى كميه من الماء ويضاف اليه كميه من الثوم المفروم والملح والكمون ، لعمل دقه الكشرى المصرى ناخذ كميه من ماء الحمص بعد سلقه ونضيف اليه الثوم المفروم مع عصير الليمون والخل، لعمل صلصه الشطه ناخذ جزء من الصلصه الجاهزه ونضيف اليها الشطه، لتقديم الكشرى المصرى اولا نضع معلقتين من الارز وعليهم المكرونه ثم العدس ونرش عليهم البصل المحمر والحمص واخيرا الصلصه والدقه وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقه عمل الفلافل ( الطعميه ) :- 

طريقة عمل الفلافل (الطعميه )

فلافل (الطعميه )

المقادير :- 

☆1/2كيلو فول مدشوش مفصص
☆بصله كبيره
☆10فصوص ثوم
☆3معلقه كبيره بقدونس مفروم
☆3معلقه كبيره كزبره مفرومه
☆3معلقه كبيره شبت مفروم
-منزودش الخضره عشان الطعميه متبقاش غامقه
☆1معلقه كبيره ملح
☆كزبره ناعمه

طريقه التحضير :- 

ننقع الفول 12 ساعه ثم نصفيه ونغسله ونصفيه مره اخرى، ثم نضيف عليه البصل والثوم والخضره والملح والكزبره الناعمه ونفرمهم فى الكبه ، وعند الاستخدام نضيف اليه رشه بسيطه من البيكربونات ونشكله كل شكل كورات وتقليه فورا فى الزيت ونضعه على مناديل ورقيه لتتشرب الزيت وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل الفول المدمس :-




طريقة عمل الفول المدمس

الفول المدمس

المقادير :- 

3كوب فول يابس
☆ملح حسب الرغبه
☆طريقه تدميس الفول :-
ينقع الفول فى الماء طوال الليل ثم يصفى ،تسلق حبوب الفول مع الملح الى ان تصبح طريه مع الحرص على تغطيتها أثناء السلق واضافه الماء كلما احتاج الامر ،مده السلق ساعتان ونصف .
طريقه تحضير الفول :-
200جرام فول مستوى، 20 جرام طحينه،30جرام بصل مفروم ،ملح وشطه وكمون،1عصير ليمونه،20جرام زيت، 1حبه طماطم مبشوره (الطريقه)يسخن الفول مع الطماطم المبشوره ويترك الفول والطماطم معا حتى تمام التسبيك يترك الفول ليبرد توضع جميع المكونات السابقه فى الخلاط وتخلط جيدا وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا.

رابعاً :- طريقه عمل الحواوشى :-





 المقادير :- 

☆لحمه مفرومه بنسبه من 20ل30%
☆بصل
☆فلفل اخضر
☆بهارات لحمه
☆رشه قرفه وجنزبيل
☆ليه
☆ملح وفلفل اسود

طريقه التحضير :- 

 تفرم جميع المكونات فى الكبه وتفرد فى العيش البلدى او العجينه ويلف فى ورق الزبده ، نرش بضع قطرات الماء على ورق الزبده باستخدام البخاخه أو باليد ، لتجنب احتراق ورق الزبده ، يدخل الفرن على درجه حراره متوسطه حتى تمام النضج ،اذا كان العيش البلدى أصبح ناشف يمكن وضعه فى حله وتغطية قليلا حتى يصبح طرى ، إذا كنتى تحبين الحواوشى ناشف بعض الشئ ومقرمش يمكن تناوله بعد أن يبرد مباشرة  دون الحاجه الخطوه السابقه، وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقة عمل شوربه العدس والبصاره. 

تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق