القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل (الحاووشى الاسكندرانى ، الشيش طاووق ، الثوميه ، شوربه البروكلى)


طريقه عمل الحواوشى الاسكندرانى

حاووشى اسكندراى

{ المقادير } :- 

>  10خبز بلدى
>  1كيلو لحم بلدى مفروم
>  1400جرام بصل مفروم
>  60جرام توابل كفته كنور
>  5جرام ثوم
>  100جرام طماطم مقطعه قطع صغيره
>  5جرام كزبره ناشفه
>  10فلفل اخضر
>  شطه حسب الرغبه

{ طريقة التحضير } :- 


طاسه على النار نضع بيها زيت ويشوح البصل والثوم ويترك ليبرد ، يفرم البصل والثوم مع اللحم والكزبره وتوابل الكفته من كنور والفلفل الاخضر والشطه فى المفرمه او الكبه ، وبعد الفرم تضاف الطماطم وتقلب جيدا ، يفتح الخبز من الجنب وناخذ مقدار مناسب من خلطه اللحمه ونفرده داخل رغيف العيش ، نغلف كل رغيف بورق الزبده وندخله الفرن على درجه حراره متوسطه لمده 20 دقيقه ويقدم ساخن وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقة عمل الشيش طاووق :-


طريقه عمل الشيش طاووق

شيش طاووق 

{ المقادير } :- 

>  نص كيلو دجاج مخلى و متقطع مكعبات ويفضل الوراك
>  كوب زبادى
>  معلقتين مسترده
>  بصله مفرومه
>  6فصوص ثوم مفرومين
>  معلقتين صلصه طماطم
>  ملح وفلفل
>  رشه كركم
>  معلقتين زيت زيتون
>  معلقه سماق
>  عصير ليمون او معلقه خل

{ طريقه التحضير } :-

نخلط كل المكونات معا ، ثم نضع قطع الدجاج فى التتبيله ليله كامله او على الاقل لمده ست ساعات ،انقعى الاعواد الخشبيه فى ماء لمده ساعه قبل الاستخدام لمنع احتراقها ، ثم نغرز فيها قطع الدجاج ، ونضعها بالتبادل مع قطع الطماطم والبصل والفلفل ، يمكنكى شويها على الجريل او ضعيها على البوتجاز من فوق وقومى بتغطيتها حتى يتصفى الدهون ،ثم ادخليهم الفرن لمده نص ساعه ثم ارفعى الغطا ء ثم اتركيهم حتى يتحمر الوجه وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقه عمل الثوميه :-

طريقة عمل الثوميه

 الثوميه

{ المقادير } :- 

>  كوب زيت
>  1/4كوب فصوص ثوم
>  3 بياض بيض
>  ملح وفلفل
>  معلقتين كبار عصير ليمون

{ طريقه التحضير } :- 

فى الخلاط ضعى جميع المقادير ماعدا الزيت واخفقى جيدا ، ثم ضيفى الزيت ببطء على شكل خيط رفيع مع الاستمرار بالخفق حتى يصبح الخليط سميكا ثم ضعيه فى طبق مناسب للتقديم وبالهنا والشفا.

رابعاً :- طريقه عمل شوربه البروكلى :-

طريقه عمل شوربه البروكلى

شوربه البروكلى

{ المقادير }:-

>  لتر ونص شوربه دجاج
>  100جرام دقيق
>  100جرام كريمه لبانى
>  100جرام زبده
>  800جرام بروكلى مسلوق
>  20جرام بروكلى صغير مسلوق
>  فلفل ابيض حسب الرغبه

{ طريقه التحضير } :- 

فى طاسه على النار نضع الزبده والدقيق ونقلب جيدا ثم نضع الفلفل الابيض ونقلب بالمضرب السلك ثم نضع شوربه الدجاج يمكن استبدالها بالماء او اللبن مع اضافه  الملح ورشه فلفل اسود ومرقه دجاج ونقلبهم جيدا ثم نضيف الكريمه اللبانى ونقلب جيدا ، ثم نضيف البروكلى المسلوق ونتركه يغلى غلوه واحده ، ثم نرفعه من على النار ونتركه يبرد، ثم نضرب الخليط فى الخلاط او محضر الطعام ونخفق جيدا ، نسكب الخليط فى بولات الشوربه ، وللتزيين نضع البروكلى الزهور على الوجه ويقدم بالهنا والشفا .

-شاهد أيضاً :- طريقة عمل محشى الباتنجان والفلفل والفراخ البانيه.



تعليقات