القائمة الرئيسية

الصفحات

طاجن السى فوود بالكريمه ،سمك فيليه بالصوص الحار ، وملوخيه بالجمبرى

طاجن السى فوود

{ المقادير } :- 

☆ 1/2 كيلو جمبرى منظف ومقشر
☆1/2 كيلو سبيط (كالامارى)
☆1/2 كيلو سمك فيليه مقطع
☆1/2 كيلو بلح البحر مخلى (اختيارى)
☆5 فصوص ثوم
☆1بصله كبيره مبشوره
☆1حبه فلفل حار مفروم
☆ملح وفلفل اسود
☆فلفل الوان
☆نص لتر كريمه
☆نص كوب شوربه
☆زعتر وروز مارى ورشه جوزه الطيب
☆جبنه موتزريلا

{ طريقة التحضير }:- 

نشوح البصل والتوم المفروم مع الفلفل الحار والفلفل الالوان فى معلقه زيت زيتون حتى يحمروا جيدا،يقلب السى فوود كله مع معلقتين زيت وفصين توم مفروم ويبهر بالزعتر والروز مارى ورشه جوزه الطيب ويقلب حتى يشرب ميته تم يضاف للبصل ويوضعوا كلهم فى طاجن تضاف لهم الكريمه ونص كوب شوربه والملح والفلفل الاسود وبعدين ندخلهم الفرن حتى تغلى ثم نتركهم ربع ساعه، ثم يخرج من الفرن ويرش الوجه بالجبنه الموتزريلا،ويدخل الفرن تحت الشوايه ثم يخرج من الفرن للتقديم وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقه عمل الاستاكوزا :-

الاستاكوزا 

{ المقادير } :- 

☆ 1 استاكوزا
☆1بصله متقطع اربع
☆1جزره متقطعه حلقات
☆1كرفس متقطع
☆2ورق لورا (ورق الغار)
☆زعتر وروز مارى
☆1معلقه فلفل اسود
☆ملح
☆نص ليمونه

{ الصلصه } :-

☆ 1كوب بنجر مسلوق
☆1بطاطس مسلوقه
☆1معلقه كبيره زبده
☆ملح وفلفل اسود
☆3معالق كبيره كريمه
☆1معالق كبيره جبنه بارميزان
☆1معلقه كبيره زيت زيتون
☆1معلقه كبيره خل
☆1معلقه كبيره دبس الرومان
☆1/2 حبه افوكادو

{ طريقه التحضير }:- 

تغسل الاستاكوزا جيدا وتفصل الراس عن الجسم وتشطف بالماء،تسلق الاستاكوزا فى وعاء به بصل وجزر وكرفس وورق لورا وملح وفلفل،ترفع الاستاكوزا وتوضع فى ماء مثلج ، وتقشر وتقطع لشرايح ،تهرس البطاطس مع البنجر ثم تضاف الزبده والكريمه والجبنه وتقلب جيدا، توضع الاستاكوزا فى طبق التقديم بحيث تكون شريحه استاكوزا وصلصه البطاطس وهكذا.                                                 

ثالثاً :-طريقه  عمل ملوخيه بالجمبرى :-



ملوخيه بالجمبرى 




-اغسلى الجمبرى كويس بالدقيق والماء،ضعى فى قدر البصل المفروم والطماطم المبشوره والثوم ورشه كزبره، نقلب لمده تلات دقايق ثم يضاف الجمبرى،ويقلب لمده خمس دقايق، نضع الماء ويترك المزيج على النار لمده عشر دقايق ثم تضاف الملوخيه ،قلبى المكونات مع بعض ثم يرفع القدر من على النار،فى مقلاه حمرى الثوم والكزبره والفلفل الحامى حسب الرغبه مع السمن ثم اضيفى المزيج الى الملوخيه وتقدم ساخنه وبالهنا والشفا.

رابعاً :- طريقه عمل سمك فيليه فى الفرن :-

سمك فيليه 

{ المقادير } :- 

☆ 1كيلو سمك فيليه
☆ 1معلقه كبيره ملح
☆1معلقه صغيره بهار
☆1معلقه صغيره كمون
☆1معلقه صغيره توم مفروم
☆1معلقه صغيره كزبره ناشفه
☆1معلقه صغيره يابريكا
☆ربع كوب زيت نباتى
☆3معالق كبيره عصير ليمون

{ طريقه التحضير }:-

نضع السمك الفيليه فى التتبيله مده عشر دقايق ، ثم احضرى صنيه مدهونه زبده ،ثم رصى السمك الفيليه فى الصينيه وضعى عليها التتبيله،تم ضعى الصينيه فى الفرن لمده من نص ساعه ل40 وبالهنا والشفا.

خامساً  :- طريقه عمل سمك فيليه مشوى بالصوص الحار :-

سمك فيليه بالصوص الحار

{  المقادير  } :- 

☆ 1كيلو سمك فيليه

{ للصوص } :-

☆ 1بصله متوسطه الحجم
☆ 1حبه فلفل رومى و1حبه فلفل اخضر حار
☆ 50جرام توم مفروم
☆20جرام جنزبيل مفروم
☆ملح وكمون
☆2حبه طماطم متوسطه الحجم
☆مكعب زبده
☆25جرام عصير ليمون

{ للتتبيله  } :-

☆عصره ليمونه
☆ملح وفلفل
☆خردل (مسترده)
☆توم بودر وتوم مفروم

{ طريقه التحضير } :- 

يتم تتبيل السمك ووضعه فى التلاجه لمده ساعه،يرص السمك فى صينيه فى الفرن ويدخل الفرن حتى ينضج،ثم يخرج السمك من الفرن ،لعمل صوص السمك الحار فى طاسه نضع مكعب زبده ونحمر البصل حتى يدبل ثم نضع التوم المفروم والملح و قلبى جيدا ثم ضعى الفلفل الحار ونقلب بعد ان تدبل جميع المكونات نضع الجنزييل الطازج ثم الطماطم وقلبيه على النار ثم نضع الفلفل البودره وعصير الليمون ثم نرفع الصوص من على النار ووضعه فوق السمك المشوى وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقه عمل السمك الفيليه بصوص الطماطم وطريقه عمل سلطه الرنجه 








تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق