القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل(المكرونه بصوص البيستو،مكرونه الفريدو ،ومكرونه بالخضار والفراخ)

طريقة عمل المكرونه بصوص البيستو

مكرونه بصوص البيستو 

{ المقادير } :- 

300جرام مكرونه بينى
فص ثوم مفروم
1معلقه كبيره زيت زيتون
1/2كوب كريمه
1معلقه كبيره ملح
رشه فلفل اسود
رشه فلفل ابيض
1كوب جبنه بارميزان
كوب ونص صلصه بيستو جاهزه

{ طريقه التحضير } :- 

اسلقى المكرونه فى قدر ماء مغلى ومملح حسب التعليمات المكتوبه على العبوه ،فى وعاء على النار سخنى الزيت وضيفى التوم المفروم وقومى بالتقليب حتى يذبل ،اضيفى الكريمه وصلصه البيستو ثم نكهى بالملح والفلفل الاسود والفلفل الابيض ،حركى المكونات جيدا حتى تتجانس وتحصلى على صلصه متماسكه ، صفى المكرونه جيدا ثم ضيفيها الى الصوص وحركيها حتى تتجانس المكونات ،وزعى المكرونه فى اطباق وانثرى الجبنه البرميزان على الوجه مباشره قبل التقديم وبالهنا والشفا.
-وقت التحضير 10 دقايق .
-وقت الطبخ 20 دقيقه .
-وجبه تكفى 3 اشخاص.
-جهزى لعيلتك وصفه المكرونه بصوص البيستو وابهريهم بوصفاتك الجميله واللذيذه وبالهنا والشفا.

ثانياً :- طريقة عمل مكرونه الفريدو :-

{ المقادير } :- 

< 500جرام مكرونه ،مسلوقه مسبقا وجاهزه للاستخدام .
<  250 جرام زبده ،مايعادل مكعب زبده ،مملحه
<  1كوب كريمه
<  3/4كوب جبنه بارميزان مبشوره
<  3معالق كبيره بقدونس مفروم
<  رشه فلفل اسود
<  4صدور دجاج مخلى العظم
<  1/4معلقه كبيره فلفل اسود
<  1/4معلقه كبيره كمون
<  1/4معلقه كبيره ملح
<  3معالق كبيره زيت للطهى

تتبيله الدجاج :- 

<  1بصله مبشوره
<  1معلقه كبيره زعتر ناشف
<  2فص ثوم مفروم
<  6معالق كبيره عصير ليمون حامض
<  2معلقه كبيره زيت

{ طريقة التحضير } :- 

فى وعاء كبير تمزج مكونات تتبيله الدجاج وتنقع صدور الدجاج المخلى فى التتبيله .
لتحضير الصوص توضع الزبده مع الكريمه فى قدر على نار هاديه وتقلب ياستمرار حتى تذوب الكريمه
تضاف جبنه البارميزان مع التقليب ثم يضاف الفلفل الاسود ،يقلب المزيج ثم يضاف اليه البقدونس يقلب المزيج حتى نحصل على مزيج سميك.
لتحضير الدجاج ،ترفع الصدور من التتبيله،يوضع زيت على النار ثم تقلى فيه الفراخ على نار هاديه وتقلب على الجانبين حتى تنضج ثم تضاف التوابل الملح والفلفل والكمون مع الاستمرار فى التقليب،الى ان تحمر وترفع على النار،توضع المكرونه المسلوقه فى وعاء مسطح تقطع صدور الدجاج الى شرايح متساويه بالطول وتوضع على المكرونه ثم يسكب الصوص فوق الدجاج وهكذا يصبح جاهز للتقديم وبالهنا والشفا.

ثالثاً :- طريقة عمل مكرونه بالخضار والفراخ :-

{ المقادير } :- 

<  مكرونه مسلوقه
<  صدورفراخ شرايح
<  بصل جوليان
<  فلفل الوان
<  مشروم
<  توم مفروم
<  بروكلى
<  جزر مبشور
<  كوسه
<  ملح وفلفل اسود
<  دبس الرومان
<  صويا صوص
<  كمون

{ طريقه التحضير } :- 

هننزل بالفراخ فى طاسه سخنه جدا هنشوحها فى معلقتين زيت ، وبعدين ننزل بالبصل والتوم والجزر المبشور والمشروم المقطع ونقلبهم مع بعض واخر حاجه الكوسه المتقطعه جوليان والفلفل المتقطع شرايح برضوا واقلبهم مع بعض وبعدين انزل عليهم بالصوصات والملح والفلفل والكمون نشوح كل المكونات كويس وبعدين هنزل عليهم بالمكرونه واقلبها كويس وبكده تكون جاهزه للتقديم،  المكرونه بالخضار المشكل وقطع الدجاج من اكتر الوصفات المتميزه والجميله اللى ممكن تدوقيها فى حياتك كمان هى خفيفه وصحيه ومفيده جدا للا طفال والكبار لاحتوائها على كميه من الخضروات المتنوعه اللى ممكن تقدميها لاطفال وتضمنى انهم  هيحبوها وهيكلوها،وهيطلبوا  انك تعمليهالهم على طول ومفيهاش سعرات حراريه كتير يعنى تقدرى تاكليها اثناء الدايت وانتى مطمنه وبالهنا والشفا.

-شاهد أيضاً :- طريقة عمل كرات الكفته بالوايت صوص وكباب الحله و كفته الأرز.


تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق